Business Collegen henkilöstölle kesäkuun ensimmäinen merkitsi tänä vuonna yhteisöllistä kehittämispäivää. Kokoontumisrajoitusten vuoksi valmennus toteutettiin Zoom-ympäristössä, johon kerääntyi varhain maanantaiaamuna lähes sata henkilöstön jäsentä. Positiiviseen toimintakulttuuriin keskittyvän valmennuksen vetäjinä toimivat KT, FM ammatillinen erityisopettaja Sanna Wenström sekä YTM sosiaalipedagogi Laura Halonen. Päivän teemat olivat positiivinen johtaminen, hyvinvointi, työn imu sekä osaamisidentiteetti.
Päivän suunnittelu ja toteutus oli osa OPH:n rahoittamaa Johtamisella pedagogista hyvinvointia (HyPe) -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tukea ja vahvistaa yhteisöämme kehittymään kohti positiivisen organisaation toimintamallia. – Tiedämme tekevämme merkityksellistä työtä, mutta yhteisömme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus myös arjen työssään hyödyntää omia vahvuuksiaan ja osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla, totesi päivän avauspuheenvuorossaan opetustoimen päällikkö Paula Hyytiäinen.
Valmennus osoitti, kuinka avuliaisuudella, kiitollisuudella kuin myös innostuneisuudella on merkittävät vaikutukset niin yksilön fyysiseen kuin myös henkiseen hyvinvointiin. Miksi myönteiset tunteet eivät ole kaikille yhtä luontevia kuin toisille? Miksi toiset ovat päivästä toiseen aurinkoisia ja positiivisia, kun taas toisille myönteisten tunteiden kokeminen on ajoittain haastavaa? Yksilölliset erot temperamentissa vaikuttavat myönteisten tunteiden kokemiseen. Kun oman synnynnäisen temperamentin tunnistaa, on itsensä kehittäminen mahdollista.
Omien vahvuuksien hyödyntäminen voi johtaa parempaan työhyvinvointiin sekä onnellisuuteen. Valitettavan usein vahvuuksia ei kuitenkaan osata hyödyntää. Tähän on lukuisia syitä. Usein olemme tietoisempia omista heikkouksistamme kuin vahvuuksistamme. Myös ympäristön rohkaisulla on suuri merkitys siihen, hyödynnämmekkö vahvuuksiamme riittävästi.
Mielenkiintoinen kehittämispäivä huipentui tulevaisuuden toimintakulttuurin pohtimiseen. Henkilöstön Padlet-alustalle kirjoitetuista kommenteista ilmeni, kuinka positiiviseen toimintakulttuuriin sekä positiiviseen johtamiseen halutaan jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Myös yksilöiden omia vahvuuksia halutaan hyödyntää entistä tehokkaammin. Vaikka päivän teemat saattoivat aluksi tuntua hieman itsestäänselvyyksiltä, oli monen mielestä ne kuitenkin hyvä käydä läpi. Palautteen perusteella valmennus herätti monenlaisia ajatuksia niin omaan kuin myös organisaation toimintaan liittyen.
Lähde: Business College