Paulig ennustaa grillaukselle ennätyskesää – monikäyttöiset maustekastikkeet nyt trendinä

Tänä kesänä ulkomaan kohteissa vieraillaan makumatkoilla ja lomamuistoja luodaan hyvän ruoan ympärille. Paulig ennustaa tästä kesästä grillauksen ennätyskesää. Pauligin Suomen kaupallinen johtaja Rami Kuusisto kertoo, että ihmiset kokeilevat nyt mielellään uusia makuja ja reseptejä. – Maustekastikkeilla grillailuun saa aina uusia makuja. Tutkimuksemme* mukaan kastikkeilta odotetaan nykyään lisäksi monikäyttöisyyttä. Pöytäkastikkeen, salaatinkastikkeen ja marinadin raja on häilyvä. Samoille kastikkeille halutaan monta eri käyttötapaa. Noin 33 % käyttää grillauskastikkeita grillatessa ympäri vuoden ja lähes 40 % hyödyntää kastikkeita myös maustamisessa ruoanlaitossa, Pauligin Suomen kaupallinen johtaja Rami Kuusisto kertoo.

Toisaalta maustekastiketrendeissä vallitsee edelleen myös suolan, sokerin ja lisäaineiden vähentäminen. Luonnollisuus on grillauskastikkeissa joko melko tai erittäin tärkeää yli puolelle vastaajista.* Mausta ei kuitenkaan haluta tinkiä ja kuluttajat marinoivat grilliruokia nyt rohkeasti. Se, että grillauskastike antaa paljon makua, on joko melko tai erittäin tärkeää lähes 80 % vastaajista.* Trendinä on myös luullisten lihapalojen ja kanansiipien glaseeraus tahmean herkullisiksi.

Uudistuneet Santa Maria BBQ-kastikkeet
Santa Marian BBQ-kastikkeet ovat tänä keväänä uudistuneet ja BBQ-kastikkeiden tuotanto on siirretty Amerikasta Eurooppaan. Samalla kastikeresepteistä on vähennetty suolaa ja sokeria, ja pakkausta on uudistettu. Kokeilunhaluiset kuluttajat ilahtuvat pienemmästä pullosta, joka on myös helppokäyttöisempi. Makuina löytyvät BBQ Sauce Original, Bourbon Whiskey, Smoky Hickory, SweetChipotle, Roasted Garlic ja Spicy Ginger and Lemon.

*Paulig Groupin Grillauskastiketutkimus 19.-29.5.2020. N: 1047, ikähaarukka 18-70 v. Toteutustapa: Internet-kysely. Toteuttaja: MantapGlobal AB.

Lähde: Paulig 

Author: Saara Teirikko