Maailman suurinta ilmastotapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietettiin yli 180 maassa tai maantieteellisellä alueella. Suomessa valot sammuivat ilmaston puolesta kaikissa suurissa kaupungeissa.
Tämän vuoden WWF:n Earth Houriin osallistui alustavien tietojen mukaan yli 180 maata tai maantieteellistä aluetta. Valot sammuivat symbolisena eleenä ilmaston puolesta lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, Colosseumista Roomassa, Ateenan Akropoliilta, Eiffel-tornista Pariisissa ja Victoria Harbourista Hong Kongissa. Tällä kertaa valojen sammutusta seurattiin useissa maissa etänä, kun Earth Houria striimattiin verkkoon muun muassa Australiassa ja Hong Kongissa. ”Miljoonat ihmiset näyttivät, millainen voima yhtenäisyydellä on näinä poikkeuksellisina aikoina. Yhdessä voimme vaikuttaa niin ihmiskunnan kuin yhteisen planeettamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.
Suomessa Earth Houriin osallistuttiin kaikissa suurissa kaupungeissa ja kymmenissä kunnissa. Valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Yleisradion linkkitornista, Presidentinlinnasta ja Tuomiokirkosta, Lahdessa Sibeliustalosta, Turussa Aurajoen rannalta sekä Tampereella Särkänniemestä.
WWF:n Earth Hour -kartalle ilmoittautui yli 170 suomalaista yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota. Tapahtumia järjestettiin tällä kertaa somen ja verkon välityksellä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa Ilmaston viikko -tapahtuma siirtyi someen ja huipentui yhteiseen livestriimiin Earth Hour -tunnin ajan. Monet koulut kannustivat oppilaita ja heidän perheitään osallistumaan tapahtumaan kotona. ”Suomalaiset osoittivat Earth Hourissa, miten tärkeää ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnonsuojelu meille on. Meidän on jatkettava pitkäjänteistä työtä ilmaston ja luonnon hyväksi”, Rohweder sanoo.
Lähde: WWF Suomi