Mikä saa jaksamaan työssä? – Mikkelissä tuunataan työelämää paremmaksi 10.-12.11.20

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu kokoaa hyvinvoinnin asiantuntijat yhteen valtakunnalliseen tapahtumaan. Työelämään keskittyvä hyvinvointifoorumi antaa eväitä työn tuunaamiseen, työn merkityksellisyyden löytämiseen ja kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen. Verkkofoorumi järjestetään tiistaista torstaihin 10.11.-12.11.2020.

Koronan myötä työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin on kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Foorumissa työhyvinvointia tutkaillaan eri kanteilta. Joka päivälle on oma hyvinvointiin liittyvä teemansa. Tapahtuma on suunnattu työnantajille ja työntekijöille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työelämästä ja oman työnsä kehittämisestä sekä työn merkityksellisyydestä. Päätöspäivänä 12.11. kulttuurihyvinvoinnista kertoo muun muassa rap-artisti Paleface, Karri Miettinen, joka saapuu paikan päälle Mikkeliin Saimaa Stadiumille. Foorumin ohjelma 

Tiistaina 10.11. puhutaan työn tuunaamisesta ja yksilöllisen vuorokausirytmin löytämisestä ja hyödyntämisestä työelämässä. Miten vuorokausirytmi vaikuttaa terveyteen?  Työterveyslaitoksen mukaan kaksi kolmesta työikäisestä elää epäsopivassa vuorokausirytmissä. Seminaarissa käydään läpi CARVE-hankkeen eri menetelmiä, joilla on muun muassa saatu vähennettyä mitattua stressiä ja siirrettyä unirytmiä keskimäärin 20 minuuttia päivässä. Päivän sisältö on englanniksi.

Työn merkityksellisyyden kokemus tulee olemaan tulevaisuuden menestystekijä sote-alalla. Keskiviikon 11.11. aikana kuullaan esimerkkejä muun muassa siitä, millaisin erilaisin keinoin voidaan vahvistaa työn merkityksellisyyttä.

Torstaina 12.11. tutkimusprofessori emerita Marjatta Bardy puhuu taiteesta ja kulttuurista sosiaalisena ja henkisenä huoltona, mikä vaikuttaa paitsi yksilöiden, myös yhteiskunnan luovaan sopeutumiskykyyn. – Luova ajattelun leikki ja vapaana virtaava dialogi tekevät hyvää ja synnyttävät uutta, jolla voi putsata mieltä ja avata näköaloja. Arkisemmin sanottuna: taide voi toimia vähän niin kuin tiskiharja!, toteaa Bardy.

Lähde: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu 

Author: Tuula Pohjola