Meijerijätti kehitti lehmille maidon bakteereista Kowbuchan – tuotteen toivotaan vähentävän metaanipäästöjä

Uusiseelantilainen meijerijätti Fonterra on kehittänyt lehmänmaidon sisältämistä bakteereista probioottituotteen. Sen sisältämien bakteerien tarkoitus on vaikuttaa lehmän pötsimikrobeihin ja tätä kautta lehmän röyhtäilemän ja piereskelemän metaanin määrään. Asiasta kertoo stuff.co.nz-verkkosivusto.

Yhtiön on nimennyt juoman Kowbuchaksi. Se on sanaleikki kombuchasta, joka on suosittu fermentoimalla valmistettu teejuoma (cow= englanniksi lehmä). Esikuvansa tavoin myös Kowbucha on valmistettu fermentoimalla eli käyttämällä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, innovaatio voi vähentää Uuden-Seelannin hiilidioksidipäästöjä jopa 20 prosentilla, kertoo tutkimusjohtaja Mark Piper.

Suinpäin Kowbuchaa ei lehmille aiota antaa. Piper painottaa, että tuote ei saa vaikuttaa lehmiin tai niiden tuottamaan maitoon ja lihaan vahingollisesti. Tuotteen kehittely on niin alkuvaiheessa, että Fonterra ei vielä tiedä, onko Kowbucha lopulta juoma vai rehu ja kuinka usein sitä pitää lehmille antaa. Riittäisikö kerran vuodessa vai onko sitä syötettävä päivittäin? Voisiko tuotteen hyvät ominaisuudet siirtyä emästä vielä syntymättömään vasikkaan, Piper pohtii.

Fonterra turns to ‘Kowbucha’ as a possible methane-reducing probiotic for cows

Lähde: MT

Author: Tuula Pohjola