Lähiruokamessut siirtyi nettiin – ostosten lisäksi kävijää houkutellaan virtuaalikierrokselle kotieläintilalle

Christos Granqvist on perustanut Suomen Pientuottajatukun, joka on yksi virtuaalisten lähiruoka- ja luomumessujen tuottajista. Ensimmäiset messut pidettiin jo huhtikuun alussa ja ne onnistuivat niin hyvin, että tällä viikolla messutaan keskiviikosta sunnuntaihin.

Virtuaalimessuilla on mahdollisuus tutustua yli kolmenkymmenen pientuottajan tuotteisiin verkossa ja tilata heidän tuotteitaan. Ei kylmäkuljetusta vaativia kuivatuotteita postitetaan koko Suomeen, mutta muuten messutarjouksia toimitetaan Helsingin ja Turun seudulle, missä palvellaan myös noutoasiakkaita.

Messuilla on myös mahdollisuus päästä virtuaalikierrokselle Livefarmille katsomaan farmin kotieläimiä emännän johdolla Livefarmi keskiviikosta perjantaihin iltapäivällä. Sunnuntaina LIvefarmin emäntä kertoo kesäkanalan perustamisesta ja kanojen hoidosta.

Torstai- ja perjantai-iltana huippukokit Ari Ruoho ja Sasu Laukkonen valmistavat ruokaa livelähetyksessä pientuottajien tuotteista. Messujen yhteistyökumppani Viinitie on valinnut ruokiin sopivat viinit.

Virtuaaliset Lähiruoka- ja luomumessut tuottaa Suomen Pientuottajatukku, ProLocalis ja Kotitila.fi, joiden kaikkien taustalla vaikuttaa Christos Granqvist.

Granqvistin tavoitteena on lisätä maaseudun elinvoimaisuutta ja kehittää ruokaketjun omavaraisuusastetta sekä läpinäkyvyyttä.

“Pientuottajat ja kuluttajat sekä ravintolat, jalostajat ja jälleenmyyjät virtuaalisesti yhdistävä tapahtuma madaltanee kynnystä tutustua lähiseudun pientuottajiin ja niiden tuotteisiin”, Granqvist uskoo.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

Author: Kirsi Seppänen