Toukokuussa 2020 MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelimeen on tullut vuorokaudessa keskimäärin 19 itsetuhoisuuteen liittyvää soittoa, kun viime vuonna vastaavia soittoja oli 8–9 päivässä. Maalis-huhtikuussa soittaja kertoi tuoreesta itsemurhayrityksestä 49:ssä keskustelussa, viime vuonna samaan aikaan 22:ssa soitossa. Tukea ja apua itsemurhayrityksen jälkeen tarjoavat Itsemurhien ehkäisykeskukset Helsingissä ja Kuopiossa. Koronatilanteen lievityttyä itsemurhaa yrittäneiden kanssa on aloitettu jälleen tapaamiset kasvokkain.
Tämän vuoden maalis–huhtikuun aikana Kriisipuhelimessa käytiin 852 itsetuhoisuutta käsittelevää keskustelua, viime vuonna samana aikana 570. Tämän vuoden maalis–huhtikuussa Kriisipuhelimessa vastattiin kaikkiaan 16 236 soittoon. Lisäystä viime vuoteen on lähes 7 000 vastattua soittoa. Itsetuhoisuus näkyi myös nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa, jossa maalis–huhtikuussa keskusteltiin itsetuhoisuudesta 854:ssä keskustelussa, ja näistä 514 ainoastaan huhtikuussa. Viime vuonna maalis–huhtikuussa itsetuhoisuuteen liittyviä keskusteluja käytiin 467. Kaikkiaan keskusteluja käytiin Sekasin-chatissa maalis–huhtikuussa nyt yhteensä 7 020, eli yli 3000 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
MIELI ry:n Itsemurhien ehkäisykeskus tarjoaa keskusteluapua LINITY-interventiossa itsemurhaa yrittäneille uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi. Interventio sisältää 3–4 tapaamista kriisityöntekijän kanssa, turvasuunnitelman tekemisen sekä kahden vuoden yhteydenpidon. Tapaamiset voidaan tarvittaessa toteuttaa etänä. Lähetettä ei tarvita ja apu on asiakkaalle maksutonta. Myös itsemurhaa yrittäneen läheisille on tarjolla kriisiapua sekä vertaistukiryhmiä.