Pienyritys urakoi 80 000 äitienpäiväkakkua kauppoihin – ‘Saimme isot sopimukset äitienpäivästä ja palkkasimme lisää työntekijöitä’

Monessa kodissa syödään sunnuntaina valkeakoskelaisen Hakafood Oy:n tekemiä äitienpäiväkakkuja. Kakkuja tehdään alihankintana Riitan Herkun brändillä. Riitan Herkku on yksi firman omistajista. Viimeiset äitienpäiväsesongin 80 000 kakusta lähtivät torstai-iltapäivänä keskusliikkeisiin, ja niiden matka vie kaikkialle Suomeen.

Tilauskanta on ollut niin suurta, että Hakafood on maaliskuun puolivälin jälkeen palkannut kymmenkunta uutta työntekijää leipomoon. Leipomo on siirtynyt huhtikuussa kahteen vuoroon sekä viikonloppuvuoroihin. – Meillä kävi tuuri. Solmimme isot sopimukset äitienpäiväsesongin tilauksista jo viime vuoden puolella, siksi tarvitsimme henkilökuntaa. Siirsimme omista kahviloista henkilökunnan tänne, ja palkkasimme ravintolapuolelta lomautetuksi jääneitä meille kesäksi. He saavat kokeilla, millaista leipominen on ja voivat miettiä, jäävätkö taloon töihin kesän jälkeen, sanoo toimitusjohtaja-yrittäjä Marko Lehojärvi.

Yrittäjä Lehojärvi ei paljasta, montako päivää 80 000 kakun leipominen 40 työntekijän voimin vie. Se on salaisuus. Hakafood Oy:llä on kaksi kahvilaa: maaliskuussa avattu Cake House Café Tampereella ja Hakafood Cafe Valkeakoskella. Nyt kahviloista myydään vain noutomyyntinä.– Korona on tiputtanut myynnistä puoli miljoonaa euroa, kun lasketaan kahvilat mukaan. Se tarkoittaa, että nykyisen liikevaihto on vähentynyt 10 prosenttia. Viime vuonna kasvoimme 28 prosenttia, Lehojärvi kertoo tyytyväisenä.

Lähde: Yrittäjät

Author: Tuula Pohjola